Yükleniyor...
Abdullah Gül Üniversitesi Hakkında Bilgiler

Abdullah Gül Üniversitesi Hakkında Bilgiler

3. nesil devlet üniversitesi vasfıyla Türkiye’nin ilk vakıf destekli devlet üniversitesi olarak 21 Temmuz 2010 tarihinde kurulan Abdullah Gül Üniversitesi, Kayseri’de bulunmaktadır.

Abdullah Gül Üniversitesi'nin, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün adını taşıması uygun görülmüş ve bu teklif Abdullah Gül tarafından üniversitenin belirlediği vizyon ve misyonların hayata geçirilmesi şartıyla kabul edilmiştir. Kuruluşundan 1 yıl sonra faaliyete geçen Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Destekleme Vakfı desteği ile 2013-2014 akademik yılında öğrenci alımına başlamış olup, faaliyetlerini bugüne kadar devam ettirerek binlerce öğrencinin hayata hazırlanmasına, uluslararası başarı sağlamasına katkıda bulunmuştur.

Abdullah Gül Üniversitesi İletişim Bilgileri

Abdullah Gül Üniversitesi ile ilgili merak ettiğiniz konular hakkında üniversiteye ait iletişim kanallarından birini veya birkaçını kullanarak detaylı bilgi edinebilmeniz mümkündür. En çok tercih edilen seçenek olan üniversite resmi internet sitesi üzerinden Abdullah Gül Üniversitesi nerede bulunduğuna ya da çeşitli birimlerin konumlarına dair de bilgi alabilme imkanınız mevcuttur.

Bunun dışında, aşağıda yer alan iletişim seçeneklerini kullanarak Abdullah Gül Üniversitesi ile ilgili aklınıza takılan diğer sorulara yönelik bilgi almak için iletişime geçebilirsiniz.

Abdullah Gül Üniversitesi İletişim Bilgileri

Telefon:  +90 850 360 0 248 (İletişim Hattı)

+90 352 224 88 00 - 02 - 03 (Santral)

+90 352 224 88 00 - 02 - 03 (Sümer Kampüsü)

+90 352 338 88 28 (Fax)

E-posta: [email protected]

Web: http://www.agu.edu.tr/

Adres: Barbaros, Erkilet Blv. Sümer Kampüsü, 38080 Kocasinan/Kayseri

Abdullah Gül Üniversitesi Sosyal Ağları

Facebook: https://www.facebook.com/AbdullahGulUNV

Twitter: https://twitter.com/aguhayalim/

Instagram: https://www.instagram.com/aguhayalim/

Abdullah Gül Üniversitesi Fakülteleri ve Bölümleri

Eğitim ve öğrenim hayatlarında yükseköğrenim aşamasına ulaşarak üniversite tercihi yapacak olan adayların, hayatlarını belirleyecek bu kararı verirken doğru üniversite seçimi hayalleri ve hedefleri doğrultusunda onları üst noktaya taşımaktadır. Bu nedenle lisans eğitimi seçimini hangi üniversitede yapmak istedikleri ve yine hangi alanı seçecekleri notasında Yükseköğrenim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre üniversitelerin taban ve tavan puanlarını kontrol ederek doğru sıralama ile hedeflerine doğru ilerleyebilirler. Fakat tabii ki karar alırken tercih yapacakları fakülte ve bölümler hakkında daha öncesinde araştırma yapmaları gerekmektedir.

Üniversite seçimini Abdullah Gül Üniversitesi’nden yana kullanan adaylar için bir önceki yılda bu üniversiteyi tercih eden adayların oluşturduğu taban ve tavan puanlar dikkate alınarak seçebilecekleri bölümler ve bu bölümlerin bağlı oldu fakülteler hakkında detaylı bilgiye yazımızın devamında ulaşabilirsiniz.

Abdullah Gül Üniversitesi Fakültesi ve Bölümleri

Abdullah Gül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü

Elektrik & Elektronik Mühendisliği Bölümü

Endüstri Mühendisliği Bölümü

İnşaat Mühendisliği Bölümü

Makine Mühendisliği Bölümü

Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği Bölümü

Abdullah Gül Üniversitesi Yaşam ve Doğa Bilimleri Fakültesi

Biyomühendislik Bölümü

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü

Abdullah Gül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi

Mimarlık Bölümü

Şehir ve Bölge Planlama Bölümü

Abdullah Gül Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi

İşletme Bölümü

Ekonomi Bölümü

Abdullah Gül Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü

Abdullah Gül Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi

Not: Yukarıda iletilen Abdullah Gül Üniversitesi’ne dair bilgileri daha detaylı incelemek için üniversitenin resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Abdullah Gül Üniversitesi Enstitüleri

Lisans eğitiminden sonra kariyerlerini akademik düzeyde ilerletmek isteyen mezunlar yüksek lisans ve doktora eğitimlerine, üniversitelerin akademik yılı içerisinde belirli tarihlerde açmış oldukları kontenjanlar dahilinde başvurabilirler. Abdullah Gül Üniversitesi’nde de diğer üniversitelerde olduğu gibi başvurular, başvurulacak bölümlerin bağlı olduğu enstitülerce sunulmaktadır. Enstitüler; talep edilen belgeleri ve puanları, sözlü veya yazılı mülakat, bilim ya da yetenek sınavları tarihlerini ana sayfalarında yayımlamaktadırlar. Yüksek Lisans ve Doktora öğrenci adayları başvuru şartlarını enstitülerin yayımlandığı ilanlar dolayısıyla öğrenebilirler. Adaylar ilanlarda belirtilen puanları ve istenilen belgeleri tamamlayarak enstitülere başvurabilirler. Aşağıda iletilen bilgiler doğrultusunda Yüksek Lisans ve Doktora yapmak isteyen lisans veya yüksek lisans mezunları Abdullah Gül Üniversitesinde hangi enstitülerin bulunduğunu inceleyebilirler.

Abdullah Gül Üniversitesi Enstitüleri

Abdullah Gül Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü

Yüksek Lisans Programları

İleri Malzemeler ve Nanoteknoloji (Advanced Materials and Nanotechnology)

Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği (Electrical and Computer Engineering)

Endüstri Mühendisliği (Industrial Engineering)

Biyomühendislik (BioEngineering)

Mimarlık (Architecture)

Sürdürülebilir Kentsel Altyapı Mühendisliği (Sustainable Urban Infrastructure Engineering)

Doktora Programları

Malzeme Bilimi ve Makine Mühendisliği (Materials Science and Mechanical Engineering)

Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği (Electrical and Computer Engineering)

Endüstri Mühendisliği (Industrial Engineering)

Mimarlık (Architecture)

Biyomühendislik (BioEngineering)

Abdullah Gül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek Lisans Programları

İşletme ve Ekonomi İçin Veri Bilimi (Data Science for Business and Economics)

Abdullah Gül Üniversitesi Kampüsleri

Abdullah Gül Üniversitesi Mimar Sinan ve Sümer Kampüsleri olmak üzere iki adet yerleşkeye sahiptir. Ana kampüs Mimar Sinan Kampüsü olarak planlanmış olup bu kampüsün inşaatı halen devam etmektedir. Sümer Kampüsü ise şu an var olan tek yerleşkedir. Abdullah Gül Üniversitesi’nin Sümer kampüsünde öğrencilerin yararlanabileceği sosyal, kültürel ve fiziksel aktiviteler ile kendilerini geliştirebilecekleri birçok alan ve tesis bulunmaktadır. Öğrenciler spordan, bilimsel ve sanatsal etkinliklere kadar kampüs içerisinde birden fazla aktiviteyi Sümer Kampüsü’nde gerçekleştirebilmektedir. Kampüsün yakınında bulunan öğrenci köyü ise Abdullah Gül Üniversite’sinde okuyan öğrencilerin yaşam alanını oluşturmaktadır. Abdullah Gül Üniversitesi yüksekokulları, yerleşke birimleri ve diğer kampüs içindeki tesislerin bulunduğu ile alakalı bilgiyi aşağıdaki listeleri inceleyerek öğrenebilirsiniz.

Abdullah Gül Üniversitesi Yüksekokulları

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu

Yabancı Diller Yüksekokulu

Abdullah Gül Üniversitesi Sosyal ve Kültürel Tesisleri

Öğrenci Köyü

Abdullah Gül Üniversitesi Konuk Evleri

Kütüphane

Öğrenci Kulüpleri

AGÜ Gençlik Fabrikası

Abdullah Gül Üniversitesi Spor Tesisleri

Fitness Salonu

Dans Stüdyosu

Step/Aerobic Stüdyosu

Yakın Dövüş ve Savunma Sporları Stüdyosu

Abdullah Gül Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu

Günümüzde bir yabancı dil bilmenin yetmemekte ikinci hatta üçüncü bir dil bilme becerisi aranmaktadır, bir dili akıcı bir şekilde konuşabilmek ya da en azından ülkemizde kabul gören resmi sınavlarla alınan dil eğitimini kanıtlayan bir sonuç belgesine sahip olma şartı bir çok alanda çalışan ve okuyan kesim için engel teşkil etmektedir. Abdullah Gül Üniversitesi eğitim dili tamamen İngilizce’dir ve bu çerçevede üniversitenin vizyonu mezunlarının profesyonel alanda dünyanın her yerinde başarı sağlamalarıdır. Bu noktada Abdullah Gül Üniversitesi bünyesinde hazırlık sınıfı derslerini ve lisans eğitiminde gereken temel yabancı dil derslerinin verildiği Yabancı Diller Yüksekokulu ve ayrıca yüz yüze genel İngilizce eğitimi de vermektedir.

Abdullah Gül Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nda İngilizce Hazırlık, Fakülte İngilizcesi ve İkinci Yabancı Dil programları bulunmaktadır.

Remzi Hoca Online YDS-YÖKDİL Eğitimi

Ülkemizde gerçekleştirilen dil sınavları olan YDS, YÖKDİL ve YKSDİL’e hazırlanacak adayların sınav içeriğine yönelik doğru eğitimi hangi kurumdan almaları gerektiği, seçtikleri kurum içinde eğitimi kimin vereceği, eğitim veren kurumların sundukları hizmetlerin tatmin edici olması (kaynaklar, online veya yüz yüze eğitim seçenekleri, ek çalışmalar vd.) gibi süreçleri değerlendirmeleri ve kendilerine uygun kurumu seçmeleri gerekmektedir.

YDS, YÖKDiL ve YKSDİL’e yönelik eğitim veren kurumların hedefi; adayların seviyesine ve istedikleri puana ulaşmalarına yönelik uygun eğitimleri vermek olmalıdır. Uzun yıllardır YDS ve YÖKDİL’e yönelik online dil eğitimi hizmetleri ile dil sınavlarına hazırlanan birçok adayın başarı sağlamasına yardımcı olan Remzi Hoca, kendi geliştirdiği www.remzihoca.com platformunda online YDS ve YÖKDİL dersleri vermektedir. Remzi Hoca ile sınava hazırlık yapan öğrenciler dijital platform üzerinde birçok ek çalışma içeren uygulamalarla çalışmalarını destekleyebilirler. Bunun yanında eğitim kaynaklarına fiziksel olarak erişmeleri de mümkündür. Sınavlara hazırlık sürecinde Remzi Hoca, öğrencilerinin yüksek puanlarla eğitimi tamamlaması adına tüm imkanları sunmaktadır.

Siz de online eğitim ile YDS veya YÖKDİL’e hazırlanıyorsanız, www.remzihoca.com ana sayfası üzerinden örnek platformumuzu ziyaret ederek online YDS ve YÖKDİL eğitimlerimizle alakalı detaylı bilgi alabilir, eksiklerinize yönelik tasarlanmış eğitimlerimize katılarak vakit kaybetmeden sınavlara hazırlanmaya başlayabilirsiniz.

Eksiksiz Online YDS+YÖKDİL Hazırlık

YDS+YÖKDİL Hazırlık Grubuyla Hem YDS'ye Hem de YÖKDİL'e Eksiksiz Hazırlanın.

Eksiksiz Online YDS+YÖKDİL Hazırlık
03/11/2020 0 3248
Benzer Yazılar
Yorumlar
Henüz Yorum Yapılmamış.
Bu gönderiye ilk yorum yapan siz olun.
Talebiniz başarıyla gönderildi!
Biz Sizi Arayalım?

Dersler, uygulamalar ve platform hakkındaki sorularınızın cevaplarını anında alın!