1. BAŞVURU TARİHİ VE ADRESİ Adayların, 15-23 Temmuz 2013 tarihleri arasında aşağıda istenilen belgelerle birlikte, Akdeniz Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü (Rektörlük Ek Hizmet Binası A Blok 3.Kat Kampusu-Antalya (Telefon : 0 242 3102144- 3102142-3102145) adresindeki Enstitüye şahsen başvurmaları gerekmektedir.
1.1. ÖNKAYITTA İSTENEN BELGELER
1. Tezli Yüksek Lisans Programlarına Ön Kayıt İçin:
a-“Lisans” diplomasının ya da çıkış belgesinin aslıyla birlikte fotokopisi.
b-Lisans derecesini gösteren belge (Transkript). Not ortalaması 100 puan üzerinden hesaplanmış olmalıdır (Transkriptleri yüzlük sistemden farklı olan adaylar, mezun oldukları üniversiteden not ortalamalarının yüzlük sistemdeki karşılığını belirten belge getirmeleri gerekmektedir. Getirmeyenlerin yüzlük karşılıkları Yükseköğretim Kurulunun hesaplamış olduğu listeye göre belirlenecektir.)
c- Yüksek Lisans Programları için ALES sınavından sayısal (Tarım Ekonomisi Programı için eşit Ağırlık) ağırlıklı en az 60 (Altmış) puan alındığını gösterir, 3 yıldan eski olmayan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı (ALES) sonuç belgesi. (Öğrencilerin ÖSYM şifreleri ile birlikte gelmeleri gerekmektedir.)
d- Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı (ÜDS)’den en az 50 puan veya Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan alındığını gösterir yabancı dil sonuç belgesi. (Öğrencilerin ÖSYM şifreleri ile birlikte gelmeleri gerekmektedir.)
e- 2 Adet vesikalık fotoğraf (4,5 x 6 cm boyutunda).
f- Nüfus cüzdanın aslı ile birlikte fotokopisi.
g- Adayların öğrenim görmek istedikleri Lisansüstü programını ve özgeçmişini içeren form.
h-Yurtdışında öğrenim gören Türk ve yabancı uyruklu adaylar, lisansüstü programlara; Yükseköğretim Kurulunca denkliği onaylanmış, lisans programlarından mezun olduklarını gösteren belgeler ile başvurabilirler.
Mülakatlar ilgili Ana Bilim Dalı tarafından yapılacaktır. Giriş sınavı ALES notunun %50’si, Lisans not ortalamasının %20’si ve mülakat notunun %30’unun hesaplanması sonucunda 70 (yetmiş) toplam puan ve üstü alanlar başarılı kabul edilir ve puanlar yüksek puandan düşük puana doğru sıralanır. Başarılı olan, ancak kontenjan dışında kalan adaylar yedek aday olarak belirlenir.
2.Doktora Programlarına Ön Kayıt İçin:
a- “Lisans ve Tezli Yüksek Lisans” diplomasının ya da çıkış belgelerinin asılları ile birlikte fotokopileri.
b- Tezli Yüksek Lisans da aldığı dersleri ve notları gösteren belge. Not ortalaması 100 puan üzerinden hesaplanmış olmalıdır. (Transkriptleri yüzlük sistemden farklı olan adaylar, mezun oldukları üniversiteden not ortalamalarının yüzlük sistemdeki karşılığını belirten belge getirmeleri gerekmektedir. Getirmeyenlerin yüzlük karşılıkları Yükseköğretim Kurulunun hesaplamış olduğu listeye göre belirlenecektir.)
c-Lisans da aldığı dersleri ve notları gösteren belge (Transkript).
d-Doktora Programları için ALES sınavından sayısal (Tarım Ekonomisi Programı eşit ağırlık) ağırlıklı en az 70 (Yetmiş) puan alındığını gösterir, 3 yıldan eski olmayan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı (ALES) sonuç belgesi. . (Öğrencilerin ÖSYM şifreleri ile birlikte gelmeleri gerekmektedir.)
e-Doktora programlarına başvuran adayların Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı (ÜDS)’den en az 55 puan veya Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan alındığını gösterir yabancı dil sonuç belgesi. (Öğrencilerin ÖSYM şifreleri ile birlikte gelmeleri gerekmektedir.)
f-2 Adet vesikalık fotoğraf (4,5 x 6 cm boyutunda).
g-Nüfus cüzdanın aslı ile birlikte fotokopisi.
h-Adayların öğrenim görmek istedikleri Lisansüstü programını ve özgeçmişini içeren form. (Doktora Başvuru Formu)
ı-Yurtdışında öğrenim gören Türk ve yabancı uyruklu adaylar, lisansüstü programlara; Yükseköğretim Kurulunca denkliği onaylanmış, lisans programlarından mezun olduklarını gösteren belgeler ile başvurabilirler.
Mülakatlar ilgili Ana Bilim Dalı tarafından yapılacaktır. Giriş sınavı ALES notunun %50’si, Tezli Yüksek Lisans not ortalamasının %20’si ve mülakat notunun %30’unun hesaplanması sonucunda 70 (yetmiş) toplam puan ve üstü alanlar başarılı kabul edilir ve puanlar yüksek puandan düşük puana doğru sıralanır. Başarılı olan, ancak kontenjan dışında kalan adaylar yedek aday olarak belirlenir.