Yükleniyor...
Anadolu Üniversitesi Hakkında Bilgiler

Anadolu Üniversitesi Hakkında Bilgiler

Çağdaş bakış açısı, teknolojik altyapısı ve dinamik eğitmen kadrosuyla birlikte yenilikçi bir eğitim ortamı sunarak ülkemizin geleceği olan gençlerimizi yarınlara hazırlayan Eskişehir Anadolu Üniversitesi, yükseköğretim kurumları arasındaki eğitim-öğretim faaliyet hayatına 6 Kasım 1958 tarihinde başlamıştır.

#Anadolu Üniversitesi
0 8669

Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) bağlı devlet üniversitelerimizden biri olan Anadolu Üniversitesi’nden her yıl binlerce lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisi mezun olmaktadır. Geniş öğrenci kitlesinin yanında birçok farklı branştan binlerce akademisyeni de bünyesinde barındıran Anadolu Üniversitesi Eskişehir ilimizde bulunmakta, içinde bulunduğumuz enformasyon çağının sağladığı bilgi ve teknoloji zenginliğini eğitim-öğretim faaliyetleriyle harmanlayarak hem Eskişehir’in kalkınmasına hem de ülkemizin çağdaşlaşması konusundaki atılan adımlara önemli derecede katkıda bulunmaktadır.

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilgileri

 

Anadolu Üniversitesi ile ilgili merak ettiğiniz konular hakkında üniversiteye ait iletişim kanallarından birini veya birkaçını kullanarak detaylı bilgi edinebilmeniz mümkündür. Örneğin, kurumun resmi web adresinden Anadolu Üniversitesi giriş işlemleri hakkında bilgi edinebilir, YKS sonrası kazandığınız bölümünüze dair Anadolu Üniversitesi kayıt işlemleri dahilinde de izlemeniz gereken adımları öğrenebilirsiniz. Tüm üniversitelerde de olduğu gibi Anadolu Üniversitesi sınav tarihleri, aday işlemleri vb. önemli günleri belirli bir plan ve program çerçevesinde dönemsel olarak hazırlamaktadır. Bu doğrultuda, kurumun resmi web sitesinden Anadolu Üniversitesi akademik takvim planını inceleyerek çeşitli başvuru tarihlerine de erişebilirsiniz. Ayrıca, bu takvimden Anadolu Üniversitesi kayıt yenileme tarihlerine, Anadolu Üniversitesi yaz okulu planlamasına ve Anadolu Üniversitesi İkinci Üniversite başvuru günlerine dair detaylı bilgi de edinebilirsiniz. Yine Anadolu Üniversitesi nerede bulunduğuna ya da çeşitli birimlerin konumlarına dair de bilgi alabilme imkanınız mevcuttur.

Diğer yandan, aşağıda yer alan iletişim seçeneklerini kullanarak yukarıda bahsi geçen konulara ya da Anadolu Üniversitesi ile ilgili aklınıza takılan diğer sorulara yönelik bilgi almak için iletişime geçebilirsiniz.

 

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilgileri

Telefon: +90 222 335 05 80

E-posta: [email protected]

Web: www.anadolu.edu.tr

Adres: Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü 26470 Tepebaşı / ESKİŞEHİR

 

Anadolu Üniversitesi Sosyal Ağları

 

Facebook: facebook.com/anadoluuniversitesi

Twitter: twitter.com/Anadolu_Univ

Instagram: instagram.com/anadoluuniv

 

Anadolu Üniversitesi Fakülteleri ve Bölümleri

Bireylerin belki de hayatlarındaki en önemli dönüm noktalarından biri olan lisans eğitimi, onların ister iş olsun ister genel ilerleyen yıllardaki yaşantılarını önemli ölçüde etkilemektedir. Bu yüzden, üniversiteye hazırlanan tüm adayların ilgi alanlarına ve becerilerine göre tercih edecekleri fakülte ve bölümler hakkında önceden bilgiye sahip olmaları tercih işlemlerinde daha doğru ilerlemelerine yardımcı olacaktır.

Bu doğrultuda, Anadolu Üniversitesi bölümleri her yıl kendi bünyesine kattığı öğrenciler ile Anadolu Üniversitesi taban puanları ve tavan puanlarını belirlemektedir. Lisans adayları da mevcut kendi puanları ile Anadolu Üniversitesi puanları kapsamında bir karşılaştırma gerçekleştirerek olabilecek en iyi seçeneğe göre tercih işlemlerinde bulunmaktadırlar. Böylelikle, Anadolu Üniversitesi sınav sonuçları ile kendi bünyesine katacağı potansiyel lisans öğrencileri arasındaki karşılıklı etkileşimin temelleri atılmaya başlanmaktadır.

 

Yine Anadolu Üniversitesi, lisans eğitimi alacak adaylar için bünyesinde birçok fakülteyi ve bu fakültelere bağlı onlarca bölümü barındırmaktadır. Aşağıda yer alan listeden bu fakültelere bağlı bölümleri inceleyebilir, Anadolu Üniversitesi öğrenci işleri ile iletişime geçerek bölümler hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Anadolu Üniversitesi Fakülteleri ve Bölümleri

1.  Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Bölümleri

Ev İdaresi, Yerel Yönetimler, Dış Ticaret, Bankacılık ve Sigortacılık, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, İlahiyat, Tarım, Bilgi Yönetimi, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Laborant ve Veteriner Sağlık, Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi, Emlak ve Emlak Yönetimi, Marka İletişimi, Özel Güvenlik ve Koruma, Sosyal Hizmetler, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, İnsan Kaynakları Yönetimi, Adalet, Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı, Fotoğrafçılık ve Kameramanlık, İşletme Yönetimi, Kültürel Miras ve Turizm, Lojistik, Medya ve İletişim, Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası, Radyo ve Televizyon Programcılığı, Spor Yönetimi, Turizm ve Seyahat Hizmetleri, Coğrafi Bilgi Sistemleri, Eczane Hizmetleri, Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi, Kimya Teknolojisi, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Çağrı Merkezi Hizmetleri, Okul Öncesi Öğretmenliği, Felsefe, Sosyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Aşçılık, Çocuk Gelişimi, Yaşlı Bakımı, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Sosyal Hizmet, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Sağlık Yönetimi, Yönetim Bilişim Sistemleri, Web Tasarımı ve Kodlama, Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon, Acil Durum ve Afet Yönetimi, İlahiyat (Arapça), İş Sağlığı ve Güvenliği, Sosyal Medya Yöneticiliği,

2.    Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Bölümleri

Eczacılık Bölümü

3. Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bölümleri

Tarih Bölümü, Sosyoloji Bölümü, Felsefe Bölümü, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Arkeoloji Bölümü, Sanat Tarihi Bölümü, Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü, Sosyoloji Bölümü (ABD State University of New York University at Albany), Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü (Rusça)

4. Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bölümleri

İngilizce Öğretmenliği Bölümü, Almanca Öğretmenliği Bölümü, Fransızca Öğretmenliği Bölümü, İngilizce Öğ. Bölümü (UOLP-SUNY Cortland), Almanca Öğretmenliği Bölümü (KKTC uyruklu), Fransızca Öğretmenliği Bölümü (KKTC uyruklu), Resim-İş Öğretmenliği Bölümü, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü, Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bölümü, İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü, Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü, Sınıf Öğretmenliği Bölümü

5. Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Bölümleri

Grafik Bölümü, Seramik Bölümü, Baskı Sanatları Bölümü, Heykel Bölümü, Çizgi Film (Animasyon) Bölümü, Resim Bölümü, Cam Bölümü

6.  Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Bölümleri

Hukuk Bölümü

7. Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Bölümleri

İktisat Bölümü, İşletme Bölümü, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü, Maliye Bölümü, İngilizce İktisat Bölümü, İngilizce İşletme Bölümü, İktisat Bölümü (UOLP-SUNY Cortland), İşletme Bölümü (UOLP-SUNY Empire State College), İşletme Bölümü, (UOLP-Leeds Metropolitan), Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü

8. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Bölümleri

İktisat Bölümü, Maliye Bölümü, Kamu Yönetimi Bölümü, Çalışma Ekonomisi Ve Endüstri İlişkileri Bölümü, Uluslararası İlişkiler Bölümü, Uluslararası İlişkiler Bölümü (İngilizce)

9. Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Bölümleri

Sinema ve Televizyon Bölümü, Basın ve Yayın Bölümü, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü, İletişim Tasarımı ve Yönetimi Bölümü

10. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi Bölümleri

Konaklama İşletmeciliği Bölümü, İşletme Bölümü, Havacılık Yönetimi Bölümü, Uluslararası Ticaret Ve Lojistik Yönetimi Bölümü, İşletme Bölümü (İngilizce)

11. Anadolu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Bölümleri

Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü, Sosyal Hizmet Bölümü

12. Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Bölümleri

Turizm İşletmeciliği Bölümü, Turizm Rehberliği Bölümü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

 

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim

 

Anadolu Üniversitesi uzaktan eğitim kapsamında ilk defa 1982 yılında hayata geçirdiği Anadolu Üniversitesi Açıköğretim sistemi ile akademik eğitim almak isteyen ancak çeşitli şartları sağlayamayan birçok kişinin bulunduğu şehirden bu eğitimi alabilmesine olanak sağlamış ve yükseköğretimdeki fırsat eşitliği bağlamında önemli bir adıma öncülük etmiştir. Bugün Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesine kayıtlı 1 milyondan fazla öğrenci bulunmaktadır. Bu öğrenciler Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Bölümleri dahilinde lisans eğitimlerini sürdürmekte, yine Anadolu Üniversitesi AÖF bürolarına müracaat ederek öğrenciliklerine dair bireysel işlemler gerçekleştirebilmekte, merak ettikleri konular hakkında bilgi edinebilmektedirler.

Anadolu Üniversitesi Enstitüleri

 

Akademik kariyerin bir sonraki adımı olan yüksek lisans ve doktora eğitiminde akademisyen adayları, üniversitelerin uygun gördükleri ön şartları sağladıkları takdirde enstitülerin lisans mezuniyetleri çerçevesindeki anabilim dallarına başvuruda bulunabilmektedirler. Anadolu Üniversitesi yüksek lisans eğitimi kapsamında da belirli şartlar doğrultusunda lisansüstü öğrenci kabulü gerçekleştirmektedir. Adaylar, Anadolu Üniversitesi yüksek lisans başvuru tarihlerinden hareketle anabilim dallarının kontenjan ve şartlarını kontrol ederek başvurularını yapmaktadırlar. Anadolu Üniversitesi yüksek lisans sonuçları, mülakat, bilim sınavı vb. diğer tarihler de aynı şekilde önceden belirlenen Anadolu Üniversitesi sınav takvimi dahilindeki tarihlere göre açıklanmaktadır. Mevcut lisansüstü öğrenciler ve adaylar bu takvimi düzenli bir şekilde kontrol ederek başvuru, mülakat, sınav vb. işlemlerini aksatmadan takip edebilmektedirler. Ayrıca, aşağıda yer alan listeden Anadolu Üniversitesi’nde hangi enstitülerin bulunduğuna dair kısaca bilgi edinebilmeniz de mümkündür.

 

Anadolu Üniversitesi Enstitüleri

·          Anadolu Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü

·         Anadolu Üniversitesi Engelliler Araştırma Enstitüsü

·         Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü

·         Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Enstitüsü

·         Anadolu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü

·         Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü

Anadolu Üniversitesi Kampüsleri

Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü’nün yanında Eskişehir’in çeşitli muhitlerinde üniversiteye bağlı meslek yüksekokulları, sosyal ve kültürel tesisler ya da spor tesisleri gibi farklı birimleri de bulunabilmektedir. Bu birimler ile Anadolu Üniversitesi, öğrencilerinin, akademisyenlerinin ve üniversite çalışanlarının sosyal, fiziksel, kültürel ve eğitsel açıdan ihtiyaçlarını giderebilmelerine olanak tanımaktadır. Örneğin, Anadolu Üniversitesi yemekhane hizmeti ile birçok öğrencisine, akademisyene ve çalışanına beslenme olanağı sağlamaktadır. Yine, Anadolu Üniversitesi kütüphane hizmeti ile de öğrencilerinin ve akademisyenlerin bilimsel kaynaklara erişimi konusunda onlara destek olmaktadır. Aşağıda yer alan listeden Anadolu Üniversitesi’nde hangi meslek yüksekokullarının, birim ve tesislerinin olduğuna dair bilgi edinebilirsiniz.

Anadolu Üniversitesi Meslek Yüksekokulları

 1.      Eskişehir Meslek Yüksekokulu

2.      Yunus Emre Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Anadolu Üniversitesi Yüksekokulları

1.      Devlet Konservatuvarı

2.      Yabancı Diller Yüksekokulu

3.      Engelliler Entegre Yüksekokulu

Anadolu Üniversitesi Sosyal ve Kültürel Tesisleri

1.      Anadolu Konukevi

2.      Anadolu Misafirhane

3.      Ankara Konukevi

4.      İstanbul – Aksaray Konukevi

5.      Lojman Misafirhane

6.      Odunpazarı Konukevi

7.      Akademik Kulüp

8.      Taşbina Restoran

Anadolu Üniversitesi Spor Tesisleri

1.      Anadolu Spor Merkezi

2.      Çarşı A Spor Tesisleri

3.      Futbol Sahası

4.      Kapalı Yüzme Havuzu

5.      Tenis Kortları

6.      Yunus Emre Kampüsü Spor Salonu

     Anadolu Üniversitesi Yabancı Dil Eğitimi

     Günümüzde yabancı dil bilgisi, eskiye nazaran ek bir kazanım olmaktan çıkmış, neredeyse herkesin bilmesi gerektiğine dair genel bir kabulün olduğu kitlesel bir durum haline gelmiştir. Anadolu Üniversitesi de çağımızın önemli bir gerçeği olarak, akademik vizyonu ve sahip olduğu imkanlar doğrultusunda öğrencilerine ve akademisyenlerine yönelik çeşitli yabancı dil eğitimi fırsatları sunmaktadır. Bu fırsatların bir kısmı yabancı dil lisans eğitiminde kaçınılmaz olurken (Yabancı Diller Yüksekokulu vb.), bir kısmı ise bahsi geçen öğrenci ve akademisyenlerin kendilerini daha iyi yetiştirebilmeleri adına sunulan eğitsel faaliyetlerden (personel değişim programları vb.) oluşmaktadır.

     Diğer yandan, çoğunlukla akademik eğitim veya kariyer kapsamında olsa da profesyonel iş hayatında da bireylerden yabancı dil yeterliliği istenebilmektedir. Bundan dolayı da hem kamu kurumları hem de özel kurumlar tarafından bireylerin dil bilgisini test eden yabancı dil sınavları yapılmaktadır. YDS, YÖKDİL ve YKSDİL de ülkemiz kapsamında bu bağlamda düzenlenen en yaygın dil sınavları arasındadır. Böylelikle, başta İngilizce olmak üzere diğer birçok yabancı dilde de düzenlenen bu sınavlar bireylerin akademik ya da profesyonel kariyerlerine yönelik hedeflerine ulaşmalarında aşmaları gereken önemli dönüm noktaları haline gelmiştir.

    Remzi Hoca Online YDS-YÖKDİL Eğitimi

     YDS, YÖKDİL ve YKSDİL’e girecek adayların dikkat etmeleri gereken en önemli nokta, sınava hazırlık süreçlerinde kimden/nereden eğitim alacakları ve kullanacakları kaynakları nasıl seçecekleri olmalıdır. Bu doğrultuda, kendileri için en uygun çalışma yöntemini seçerek sınava hazırlanmaları hedefledikleri puanlara ulaşmalarında onlara yardımcı olacaktır.

     10 yılı aşkın süredir YDS ve YÖKDİL’e yönelik sunduğu online dil eğitimi imkanı ile birçok öğrencisinin hedeflerine ulaşmasında onlara destek olan Remzi Hoca, geliştirdiği www.remzihoca.com platformunda online YDS ve online YÖKDİL dersleri vermektedir. Verdiğini online İngilizce dersleri ile öğrencilerini sınavlara eksiksiz bir şekilde hazırlarken kurmuş olduğu online eğitim platformuyla birlikte onlara sınavlarda yardımcı olacak çeşitli dijital ve fiziksel kaynaklar da sağlayan Remzi Hoca, öğrencilerinin YDS ve YÖKDİL’den olabildiğince yüksek puanlarla ayrılabilmesi için tüm imkanları seferber etmektedir.

     Siz de YDS veya YÖKDİL’e hazırlanıyor ve online eğitim almak istiyorsanız www.remzihoca.com platformumuzu ziyaret ederek online YDS ve YÖKDİL eğitimlerimize dair detaylı bilgi edinebilir, derslere katılarak vakit kaybetmeden sınavlara hazırlanmaya başlayabilirsiniz.

14/09/2020 0 8669
Benzer Yazılar
Yorumlar
Henüz Yorum Yapılmamış.
Bu gönderiye ilk yorum yapan siz olun.
Talebiniz başarıyla gönderildi!
Biz Sizi Arayalım?

Dersler, uygulamalar ve platform hakkındaki sorularınızın cevaplarını anında alın!