Lisansüstü programlara başvurmak isteyen adaylar öncelikle Online (çevrimiçi) Başvuru Formunu dolduracaklardır. Başvurunun tamamlanması için adayların şahsen ya da noter vekâletnamesi ile Öğrenci İşleri Bürosuna istenilen belgelerle başvurması gerekmektedir. Adaylar Tezli Yüksek Lisans Programlarından 1 tercih ve Tezsiz Yüksek Lisans Programlarından 1 tercih yapabileceklerdir.
|
Başlangıç |
Bitiş |
Lisansüstü programlarına başvuruların kabul edilmesi |
22 Temmuz 2013 |
02 Ağustos 2013 |
Yüksek Lisans Yazılı Değerlendirme |
20 Ağustos 2013 |
|
Yüksek Lisans Sözlü Değerlendirme |
21 Ağustos 2013 |
|
Doktora Yazılı Değerlendirme |
22 Ağustos 2013 |
|
Doktora Sözlü Değerlendirme |
||
Başarılı adayların duyurulması |
28 Ağustos 2013 |
06 Eylül 2013 |
Kesin kayıtlar |
09 Eylül 2013 |
11 Eylül 2013 |
Yedek kayıtlar |
12 Eylül 2013 |
13 Eylül 2013 |
ÖNEMLİ NOT: Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmeliğin 5/4 maddesi gereğince Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) ya da Üniversitelerarası Kurul tarafından buna eşdeğer olarak belirlenen sınavların geçerliliği sınavın yapıldığı tarihten itibaren 3 yıldır.
MEZUNİYET NOTU; Yüksek lisans programlarına başvuran adayların Lisans Mezuniyet Notları, Doktora Programlarına başvuran adayların Yüksek Lisans Mezuniyet Notu esas alınacaktır. Mezuniyet notları 100 üzerinden verilmiş ise mezuniyet notları hiçbir dönüştürme yapılmadan hesaplamalarda kullanılacaktır. Mezuniyet notları 4 üzerinden verilmiş adaylar için (http://www.yok.gov.tr/content/view/588/lang,tr_TR/) YÖK tarafından 09/10/2008 tarihinde yayınlanan tablo kullanılarak dönüşüm yapılacaktır.
ALES PUANI; ALES puanı Lisansüstü Programların başvuru koşullarında belirtilen alandaki ALES puanıdır. ALES sonuçları sınavın yapıldığı tarihten itibaren 3 yıl süre ile geçerlidir. Tezli Yüksek Lisans Programları için başvuruda bulunan adaylar; İlan Edilen kontenjanının en fazla 3 katı aday yazılı ve sözlü değerlendirme sınavlarına çağırılacaktır. Bu adaylar için ALES Puanı ve Mezuniyet Notları ile Ön Eleme Sıralama Puanları hesaplanacaktır. Ön Eleme Sıralama Puanı; ALES puanının %50’si ile Mezuniyet Notunun %50’sinden oluşacaktır. Ön Eleme Sıralama Puanı = %50 ALES Puanı + %50 Mezuniyet Notu (Mezuniyet Notu 100 üzerinden karşılığı ile işleme alınacaktır.) Ön Eleme Sıralama Puanı ile adaylar sıralanacak ve en yüksek puandan itibaren kontenjanın 3 katı aday ön elemeyi geçmiş sayılacaktır. Ön Eleme Sıralama Puanı sıralaması sonucunda elenen adaylar yazılı ve sözlü değerlendirme sınavlarına giremeyeceklerdir. Önkayıt Formu ile başvuruda bulunan adaylar bu koşulu kabul etmiş sayılırlar. Elemeyi geçmiş olmasına rağmen yazılı ve sözlü değerlendirme sınavlarına katılmayan ya da katılmayacağını bildiren adaylar yerine yedek liste oluşturulmayacaktır. Ön Elemeyi geçen adaylar yazılı ve sözlü olmak üzere değerlendirme sınavlarına alınacaktır. Adayların yazılı ve sözlü değerlendirme puanları ile Mülakat Notu hesaplanacaktır. Mülakat Notu; yazılı değerlendirme puanının %60’ı ile sözlü değerlendirme puanının %40’ından oluşacaktır. Mülakat Notu = %60 Yazılı Değerlendirme Puanı + %40 Sözlü Değerlendirme Puanı Mülakat Notu 65 ve üzerinde olan adaylar DEÜ Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliğinin 3/d maddesi gereğince başarılı sayılırlar. Bu adaylar için ALES Puanı, Mezuniyet Notu ve Mülakat Notundan oluşan Değerlendirme Puanı hesaplanacaktır. Değerlendirme Puanı; ALES Puanının %50’si, Mezuniyet Notunun %25’i ile Mülakat Notunun %25’inden oluşacaktır. Değerlendirme Puanı = %50 ALES + %25 Mezuniyet Notu + %25 Mülakat Notu (Mezuniyet Notu 100 üzerinden karşılığı ile işleme alınacaktır.) Adaylar öncelik belirterek başvurdukları programlara Değerlendirme Puanları ile sıralanarak yerleştirilirler. Sıralama sonucunda en yüksek puandan itibaren kontenjan kadar aday başvurduğu programa (öncelikli tercihi dikkate alınarak) kayıt hakkı kazanır. Aynı sayıda yedek aday ilan edilir. Kayıt hakkı kazanan adaylar belirtilen tarihler arasında kayıt yaptırmak zorundadır. Boş kalan kontenjanlara belirtilen tarihlerde yedek adaylar arasından sırasıyla doldurulur.
Tezsiz Yüksek Lisans Programları için başvuruda bulunan adaylar; Adaylar Mezuniyet Notları ile değerlendirilecektir. (Mezuniyet Notu 100 üzerinden karşılığı ile işleme alınacaktır.) Adaylar öncelik belirterek başvurdukları programlara Mezuniyet Notu ile sıralanarak yerleştirilirler. Sıralama sonucunda en yüksek puandan itibaren kontenjan kadar aday başvurduğu programa (öncelikli tercihi dikkate alınarak) kayıt hakkı kazanır. Aynı sayıda yedek aday ilan edilir. Kayıt hakkı kazanan adaylar belirtilen tarihler arasında kayıt yaptırmak zorundadır. Boş kalan kontenjanlara belirtilen tarihlerde yedek adaylar arasından sırasıyla doldurulur.
Doktora Programları için başvuruda bulunan adaylar; Yazılı ve sözlü değerlendirme sınavlarına alınan tüm adayların yazılı ve sözlü değerlendirme puanları ile Mülakat Notu hesaplanacaktır. Mülakat Notu; yazılı değerlendirme puanının %60’ı ile sözlü değerlendirme puanının %40’ından oluşacaktır. Mülakat Notu = %60 Yazılı Değerlendirme Puanı + %40 Sözlü Değerlendirme Puanı Mülakat Notu 70 ve üzerinde olan adaylar DEÜ Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliğinin 4d maddesi gereğince başarılı sayılırlar ve bu adaylar için ALES Puanı, Mezuniyet Notu ve Mülakat Notundan oluşan Değerlendirme Puanı hesaplanacaktır. Değerlendirme Puanı; ALES Puanının %50’si, Mezuniyet Notunun %25’i ile Mülakat Notunun %25’inden oluşacaktır. Değerlendirme Puanı = %50 ALES + %25 Mezuniyet Notu + %25 Mülakat Notu (Mezuniyet Notu 100 üzerinden karşılığı ile işleme alınacaktır.) Adaylar öncelik belirterek başvurdukları programlara Değerlendirme Puanları ile sıralanarak yerleştirilirler. Sıralama sonucunda en yüksek puandan itibaren kontenjan kadar aday başvurduğu programa (öncelikli tercihi dikkate alınarak) kayıt hakkı kazanır. Aynı sayıda yedek aday ilan edilir. Kayıt hakkı kazanan adaylar belirtilen tarihler arasında kayıt yaptırmak zorundadır. Boş kalan kontenjanlara belirtilen tarihlerde yedek adaylar arasından sırasıyla doldurulur.
ÖN KAYIT SIRASINDA İSTENECEK BELGELER
-DİPLOMA ya da MEZUNİYET BELGESİ (Başvuru için mezun durumda olunması ve bunun belgelenmesi gerekmektedir)
-TRANSKRİPT (Not Durum Çizelgesi)
-ALES BELGESİ veya ÜNİVERSİTELERARASI KURUL TARAFINDAN BUNA EŞDEĞER KABUL EDİLEN SINAVLARIN BİRİNDEN ALINMIŞ BELGE (ALES veya Eşdeğer Sınav Sonucunun geçerlilik süresi 3 yıldır)
-YABANCI DİL BELGESİ (Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) ya da Üniversitelerarası Kurul tarafından buna eşdeğer kabul edilen sınavların birinden alınmış belge, Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu Yabancı Dil Sınav Sonuç Belgesi) Yukarıdaki belgelerin asılları veya (aslı yoksa) aslına uygunluğu noterce onaylanmış suretleri ve bunların birer adet fotokopisi.
-T.C. Kimlik Numarası olan nüfus cüzdanı fotokopisi
-2 ADET FOTOĞRAF (Kılık kıyafet yönetmeliğine uygun)
* Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu Yabancı Dil Sınav Sonuç Belgesi için Enstitüye başvurulacaktır.
YABANCI UYRUKLU ADAYLARDAN AYRICA İSTENECEK BELGELER
-DENKLİK BELGESİ (Yurtdışından alınmış lisans diplomalarının denklikleri Yüksek Öğretim Kurulunca onaylanmış olmalıdır. )
-TÜRKÇE DİL BELGESİ(Türkçe Öğretim Merkezi(TÖMER) , Dokuz Eylül Üniversitesi Dil Araştırma ve Uygulama Merkezi (DEDAM) ,Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırma Enstitüsü,ÖSYM tarafından yapılan Türk Cumhuriyetleri ve Akraba Toplulukları Dil Sınavı)
EĞİTİM BİLİMLERİ ENSİTİTÜSÜ KONTENJANLARI İÇİN TIKLAYINIZ.