- Listening bölümünde kendinizi sese,sınava ve konuşmacıya alıştırmak için ilk bölümün başındaki örneği kullanınız.
- Listening kaydı durana kadar dinlemeye devam ediniz,sadece dinletilen bölümle ilgili sorulara bakınız.
- Listening bölümleri arasında kaydı durdurup yeniden başlatmalar olacaktır,bu esnada geçen zamanı diğer bölümün sorularına odaklamayla ve kendinizi diğer bölüm sorularına hazırlamayla geçiriniz.
- Listening sorularını cevaplarken soru kağıdındaki düzene dikkat ediniz.
- Listening bölümünün sonunda cevaplarınızı Cevap Kağıdına geçirmek için size zaman verilecektir,cevaplarınızın grammer uygunluğuna ve yazımına dikkat ediniz.
- Akademik Reading'te herbir paragrafın konusuna,tarzına ve yazarın paragrafta anlatmak istediği ifadeye hızlıca göz gezdiriniz.
- Reading bölümünde parçaları okurken her kelimeyi ve paragrafı tamamen anlamayı denemeyiniz.Zamanınızın kısıtlı olduğunu bu noktada unutmamanız gerekiyor.
- Reading parçalarına çalışırken verilen doğru cevapların neden doğru cevap olduğunu anlamaya çalışınız.
- Reading parçasında geçen kelimeleri, soruları cevaplama aşamasında yanıt olarak kullanmayınız kendi bireysel cevaplarınızı veriniz.Aynı kelimenin eş anlamlı hallerini cevap olarak yazmanız size artı puan getirecektir.
- Sınavla ilgili kelime sınırı konabilir "bu cevap için 3 kelimeden fazla kullanmayınız" şeklinde,cevaplarınızda gereksiz kelimeler kullanmaktan kaçınınız.
- Akademik Writing'te yazmanız istenilen konuya daima bağlı kalınız,sınavdan önce yazacağınız bölümlere hazırlanmayınız.
- Writing 1'de Writing 2 ye göre daha fazla puan almanız muhtemeldir,zamanlamanızı önerilen şekilde ayarlayınız.
- Cümlelerinizi ve fikirlerinizi uygun biçimde tasarlayıp bağlayınız,düşüncelerinizi ifade ederken yeteneğinizi kullanınız ve dili mümkün olduğunca geniş bir biçimde kullanınız.
- Writing 1 de 150 kelimeden,writing 2 de 250 kelimeden az yazarsanız puan kaybedersiniz.
- Writing yazma aşamasında zamanınızın büyük bir kısmında neler yazdığınızı kontrol ediniz.
- Speaking Bölümünde size sorulan konu dışında konuşmaktan kaçınınız ve daha öncesinde hazırlanmış bir konuşma sunmayınız.
- Görevliyle göz teması kurarak konuşunuz,kayıt cihazına konuşma tarzında bir konuşmadan kaçınınız.
- Görevlinin sorularına 'Yes' veya 'No' gibi cevaplar verirken cevabınıza detaylar ekleyiniz.
- Sadece genel bilginizin değil,etkili bir şekilde konuşabilme ve iletişim yeteneğinizin test edildiğini unutmayınız.
- Fikirlerinizi ve cümlelerinizi uygun bir biçimde tasarlayıp bağlarken açık bir şekilde ve normal hızda konuşunuz.Kelime ve yapı bilginizi genişletmeniz ve bunu etkin bir biçimde kullanmanız size puan kazandıracaktır.