Yükleniyor...
Koç Üniversitesi Hakkında Bilgiler

Koç Üniversitesi Hakkında Bilgiler

Koç Üniversitesi günümüzde 7 fakülte, 4 enstitü 22 lisans, 29 yüksek lisans ve 30 doktora programı ile ülkenin önde gelen başarılı bireylerini yetiştirmeye devam etmektedir.

#Koç Üniversitesi
0 10702

Koç Üniversitesi, kar amacı olmayan bir vakıf üniversitesidir. 1993 yılında eğitime başlamıştır. İlk önce İstinye’de geçici kampüste eğitime başlamıştır. Daha sonra 2000 yılında şu anda ana kampüsü olan Rumelifeneri kampüsüne taşınmıştır. Üniversite Vehbi Koç Vakfı tarafından kurulmuştur. Üniversitenin hedefi yüksek niteliklere sahip, kaliteli bireyler yetiştirmektir. Üniversitenin %73 oranında bursu öğrenci okutması ve birçok farklı burs seçeneğinin olması önemli bir özelliğidir.

Koç Üniversitesi İletişim Bilgileri

Koç Üniversitesi ile ilgili merak ettiğiniz konular hakkında üniversiteye ait iletişim kanallarından birini veya birkaçını kullanarak detaylı bilgi edinebilmeniz mümkündür. En çok tercih edilen seçenek olan üniversite resmi internet sitesi üzerinden Koç Üniversitesi’nin nerede bulunduğuna ya da çeşitli birimlerin konumlarına dair de bilgi alabilme imkânınız mevcuttur.

Bunun dışında, aşağıda yer alan iletişim seçeneklerini kullanarak Koç Üniversitesi ile ilgili aklınıza takılan diğer sorulara yönelik bilgi almak için iletişime geçebilirsiniz.

Koç Üniversitesi İletişim Bilgileri

Tel:  +90 212 338 1000

E-Posta: [email protected]

Web: https://www.ku.edu.tr/

Adres: Rumelifeneri Yolu 34450 Sarıyer, İstanbul / Türkiye

Koç Üniversitesi Sosyal Ağları

Facebook: https://www.facebook.com/kocuniversity/

Twitter: https://twitter.com/kocuniversity

Instagram: https://www.instagram.com/kocuniversity/

Koç Üniversitesi Fakülteleri ve Bölümleri

Yükseköğretim aşamasında hangi üniversite ve bölümü tercih edecekleri konusunda dikkatli seçim yapmalıdır ve hedeflerini bu doğrultuda ilerlemek üzere belirlemelidirler.  Yükseköğrenim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre üniversitelerin taban ve tavan puanlarını kontrol ederek doğru sıralama yapmaları önemlidir. Bu süreçte eğitim almak istedikleri üniversite, okumak istedikleri bölümü ve bu bölüme ait bölüm derslerini değerlendirmelidirler. Üniversite tercihini Koç Üniversitesi olarak yapan adaylar için önceki yıla ait taban ve tavan puanlar dikkate alınarak seçebilecekleri bölümler ve bu bölümlerin bağlı oldu fakülteler hakkında detaylı bilgiye yazımızın devamında ulaşabilirsiniz.

Koç Üniversitesi’nin taban ve tavan puanları hakkında bilgi almak için, Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu başlığı altındaki tabloları inceleyerek bir önceki döneme ait taban ve tavan puanların ulaşabilirsiniz.

Koç Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

İşletme Bölümü

Ekonomi Bölümü

Uluslararası İlişkiler Bölümü

Koç Üniversitesi Mühendislik Fakültesi

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü

Endüstri Mühendisliği Bölümü

Kimya ve Biyoloji Mühendisliği Bölümü

Makine Mühendisliği Bölümü

Koç Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi

Koç Üniversitesi Fen Fakültesi

Kimya Bölümü

Matematik Bölümü

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü

Fizik Bölümü

Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi

Koç Üniversitesi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi

Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü

Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü

Tarih Bölümü

Felsefe Bölümü

Psikoloji Bölümü

Sosyoloji Bölümü

Medya ve Görsel Sanatlar Bölümü

Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi

Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitimi

Mezuniyet Sonrası Tıp Eğitimi

Sağlık Bilimlerinde Mezuniyet Sonrası Tıp Eğitimi

Koç Üniversitesi Enstitüleri

Üniversitelerin belirli dönemlerde açmış oldukları Yüksek lisans ve Doktora eğitimleri başvurularına lisans eğitimlerini tamamlayan öğrenciler başvurabilir. Koç Üniversitesi, yüksek lisans ve doktora başvurularına, enstitülerin ana sayfalarında duyurular kısmından ulaşılabilmektedir. Koç Üniversitesi ve diğer üniversitelerin enstitüleri; talep edilen belgeleri ve puanları, sözlü veya yazılı mülakat, bilim ya da yetenek sınavları tarihlerini veya başvuru formlarını internet sayfalarında yayımlamaktadırlar. Yüksek Lisans ve Doktora öğrenci adayları başvuru şartlarını enstitülerin yayımlandığı ilanlar dolayısıyla öğrenebilirler. Adaylar ilanlarda belirtilen puanları ve istenilen belgeleri tamamlayarak enstitülere başvurabilirler. Aşağıda iletilen bilgiler doğrultusunda Yüksek Lisans ve Doktora yapmak isteyen lisans veya yüksek lisans mezunları Koç Üniversitesi’nde hangi enstitülerin bulunduğunu inceleyebilirler.

Koç Üniversitesi Enstitüleri

Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü

Koç Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü

Koç Üniversitesi Fen Bilimleri ve Mühendislik Enstitüsü

Koç Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü

Koç Üniversitesi Kampüsleri

Koç Üniversitesi’nin İstanbul ilinde bulunan ana kampüsü Rumelifeneri Kampüsüdür. Birçok fakülte ve birim burada bulunmaktadır.  Bunun dışında kapalı yüzme havuzu ve yurt imkanları bulunan Batı Kampüsü ve  Koç Üniversitesi Hastanesi ve Semahat Arsel Hemşirelik Eğitim ve Araştırma Merkezi’nin bulunduğu Sağlık Kampüsü olmak üzere toplamda 3 kampüsü bulunmaktadır.

Kampüs Olanakları

Sosyal ve Kültürel Olanaklar

Sevgi Gönül Kültür Merkezi (SGKM)

Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi ANAMED (Beyoğlu)

Vehbi Koç Ankara Araştırmaları ve Araştırma Merkezi (VEKAM)(Ankara)

Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Merkezi (AKMED ) (Antalya)

Öğrenci Kulüpleri

Rumeli Feneri Kampüsü – Suna Kıraç Kütüphanesi

Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi Kütüphanesi

Sağlık Bilimleri Kütüphanesi

Öğrenci Merkezi

Kariyer Merkezi

Yeme-İçme Olanakları

Öğrenci Merkezi - Yemekhane

Kafeteryalar

Cafe Nero / İdari Bilimler ve İnsani Bilimler Fakültesi & Kış Bahçesi

Cafe Nero / Semahat – Nüsret Arsel Bilim ve Teknoloji Binası / Avlu Kat

Divan in Bakery

Divan Sports Cafe

Divan Suzy's Cafe

Enginar

Espresso Lab

Highborn Kafeterya

Kahvehane

Küçük Ev

Lokma Kampüs

Mio Cafe

Mozilla Cafe

Özsüt Cafe

Pişti

Pişti Avlu

Planet Cafe

Teras Cafe

Vitaminhane

Spor Tesisleri

Rumelifeneri Kampüsü

Açık Yüzme Havuzu

Çok amaçlı bir kapalı spor salonu

1 adet açık tenis kortu

1 adet yapay çim futbol sahası

1 adet kapalı buz pisti

Batı Kampüsü

Yarı olimpik kapalı bir yüzme havuzu

Kardiyo-fitness merkezi

Dans stüdyosu

Masa tenisi

Barınma Olanakları

Yurtlar

Rumelifeneri Kampüsü

21 adet yurt binası

Batı Kampüsü

7 Adet yurt binası

Yükseklisans Öğrencileri için Asistan Lojmanları

Sağlık Olanakları

Koç Üniversitesi Sağlık Merkezi

Koç Üniversitesi Ücretlendirmesi

Koç Üniversitesi’nde okumaya hak kazanmış öğrenciler üniversitenin her yıl akademik eğitim yılı için üniversite tarafından belirlenmiş eğitim ücretlerini ödeyerek üniversiteye kaydolabilirler. Üniversitenin akademik yılı içerisinde akademik takviminde belirlenen kayıt tarihleri aralığında talep edilen belgeleriyle birlikte üniversitenin ilgili birimlerinde kayıt işlemlerini tamamlayabilirler.

Koç Üniversitesi için 2019-2020 akademik yılı eğitim ücreti aşağıda bulunmaktadır.

Öğrenim Ücretlendirmesi

2019-2020 Eğitim Yılı Güz Dönemi

Koç Üniversitesi’nde Tıp Fakültesi haricindeki diğer tüm lisans bölümlerinin ücretleri aynıdır.

Tüm Lisans Ücretleri Peşin Ücret** Ücretli (Tıp Fakültesi Haricindeki Tüm Lisans Programları): 48.250,00 TL

Destek Burslu %50 (Tıp Fakültesi Haricindeki Tüm Lisans Programları): 24.125,00 TL

Destek Burslu %25 (Tıp Fakültesi Haricindeki Tüm Lisans Programları): 36.187,50 TL

Destek Burslu %50 (TIP FAKÜLTESİ) *: 33.250,00 TL

***%50 Destek Burslu Tıp öğrencilerinden İngilizce Hazırlık (ELC) okuyacak olanlar, Lisans %50 Destek bursu ücreti ödeyeceklerdir.

Koç Üniversitesi Yabancı Dil Eğitimi

Koç Üniversitesi’nde öğrenim dili İngilizce’dir. Yabancı dil eğitimi İngilizce Dil Merkezi’nde verilmektedir. Kayıt yaptıran tüm öğrenciler seviye belirleme sınavına katılmak zorundadır. Daha sonra seviye belirleme sınavından yeterli puanı alan öğrenciler Koç Üniversitesi’nin kurumsal TOEFL sınavına girmek zorundadırlar. Bu sınavdan başarılı olanlar direkt olarak 1. Sınıfa başlayarak eğitimlerine devam ederken istenen başarıyı sağlayamayanlar İngilizce Hazırlık Okulunda uygun seviyelere yerleştirilirler.  İngilizce Hazırlık sınıfında Güz, Bahar ve Yaz yarıyılları sonunda KUEPE Sınavı yapılır. Öğrencilerin bu sınava girebilmek için not ortalamaları 4 üzerinden en az 2 olmalıdır. Sınavdan başarılı olanlar hazırlık atlayabilirler.

Koç Üniversitesi İngilizce Hazırlık Okulu’ndan muaf olmak için Kurumsal TOEFL sınavı veya eşdeğeri olan sınavlardan aşağıda belirtilen puanları almaları gerekir.

Kurumsal TOEFL: 550 / 4

TOEFL IBT: 80 / 20 (Yazılı bölümden) *

YDS / YÖKDİL / E-YDS: 80

CAE: Grade of C.

PTE Academic (Pearson Test of English): 60

* Sadece devlet üniversitelerinden alınmış olan IBT TOEFL sonuçları kabul edilmektedir. Eğer öğrenci sınava yurt dışında girmişse Üniversite Yönetim Kurulu’na sınavının kabulü için dilekçe yazabilir.

Remzi Hoca Online YDS-YÖKDİL Eğitimi

YDS, YÖKDİL ve YKSDİL’e girecek adayların dikkat etmeleri gereken en önemli nokta, sınava hazırlık süreçlerinde hangi eğitim kurumundan eğitim alacakları, bu eğitim kurumunda eğitim veren eğitmenlerin tecrübesi, nasıl bir sistem üzerinden ilerledikleri ve kullanacakları kaynakları nasıl seçecekleri gibi sorulara tatmin edici cevaplar almak olmalıdır. Bu doğrultuda, kendileri için en uygun çalışma yöntemini seçerek sınava hazırlanmaları hedefledikleri puanlara ulaşmalarında onlara yardımcı olacaktır.

YDS ve YÖKDİL’e yönelik 10 yılı aşkın süredir sunduğu online dil eğitimi imkanı ile birçok öğrencisinin hedeflerine ulaşmasında onlara destek olan Remzi Hoca, geliştirdiği www.remzihoca.com platformunda YDS ve YÖKDİL Sınavı’na yönelik online YDS ve online YÖKDİL dersleri vermektedir. Gelişmiş eğitim platformu üzerinden verdiği online İngilizce dersleri alan tüm öğrencilerine sınavlarda yardımcı olacak çeşitli dijital ve fiziksel kaynaklar da sağlayan Remzi Hoca, sunduğu online eğitim avantajlarından yararlanan öğrencilerinin YDS ve YÖKDİL’den olabildiğince yüksek puanlarla ayrılabilmesi için tüm imkanları sağlamaktadır.

Eğer siz de YDS veya YÖKDİL’e hazırlanıyor ve online eğitim almak istiyorsanız www.remzihoca.com platformumuzu ziyaret ederek online YDS ve YÖKDİL eğitimlerimize dair detaylı bilgi edinebilir, derslere katılarak vakit kaybetmeden sınavlara hazırlanmaya başlayabilirsiniz.

Eksiksiz Online YDS+YÖKDİL Hazırlık

YDS+YÖKDİL Hazırlık Grubuyla Hem YDS'ye Hem de YÖKDİL'e Eksiksiz Hazırlanın.

Eksiksiz Online YDS+YÖKDİL Hazırlık
02/11/2020 0 10702
Benzer Yazılar
Yorumlar
Henüz Yorum Yapılmamış.
Bu gönderiye ilk yorum yapan siz olun.
Talebiniz başarıyla gönderildi!
Biz Sizi Arayalım?

Dersler, uygulamalar ve platform hakkındaki sorularınızın cevaplarını anında alın!