Yükleniyor...
YDS’ye Nasıl Hazırlanmalıyım?

Yds’Ye Nasıl Hazırlanmalıyım?

Kamu personeli  akademik kariyere kadar birçok sektörde İngilizce yeterliliği daha önemli bir hal aldı. ÖSYM tarafından adayların yabancı dil yeterliliğini ölçmek adına düzenlenen YDS, yukarıda bahsettiğimiz iş kollarında çalışan kişiler için günümüzde önemli bir şart olarak karşımıza çıkıyor.Remzi Hoca Online Dersler ile YDS'ye nasıl hazırlanacağınızı bu başlık altında inceleyebilirsiniz.

YDS’de hangi sorular çıkmaktadır?


YDS
,
adayların İngilizce gramer bilgisi, kelime bilgisi, okuma ve anlama gibi becerilerini test eden bir yapıya sahiptir. Adayların karşılaşacağı soru tipleri ve sırası genel olarak şu dizilimdedir:


İlk 16 soru, vocabulary (kelime), preposition (edat), tense (yüklem), connectors (bağlaç), relative clauses (sıfat cümleciği), noun clauses (isim cümleciği) ve diğer gramer soruları özelinde oluşmaktadır.


Bu bölümde, vocabulary kısmından 1 noun (isim), 1 verb (fiil), 1 adjective (sıfat), 1 adverb (zarf), 2 phrasal verb (takım fiil) olmak üzere toplam 6 soru gelmektedir. Geriye kalan sorularda gramer sorularının belirli bir sayısı olmamakla birlikte ağırlıklı olarak tense, connectors ve preposition sorulmaktadır.

10 adet cloze test sorusu yer almaktadır. 2 paragraf için 5’er soru vardır.

10 tane cümle tamamlama sorusu ile karşılaşırız.

6 adet çeviri sorusu sorulmaktadır. 3 tanesi İngilizceden Türkçeye, 3 tanesi ise Türkçeden İngilizceye çeviri bilgisini ölçmektedir.

Toplam 20 soru için 5 paragraf yer almakta ve her paragrafta 4 soru sorulmaktadır.

5 diyalog tamamlama sorulmaktadır.

4 eş anlamlı cümle sorusu gelmektedir.

4 adet paragraf tamamlama sorusu çözmemiz istenir.

Son olarak 5 tane ilgisiz cümle sorusu adaylara sorulmaktadır.


Yukarıda yer alan dağılımdan anlaşılacağı üzere YDS ’ye hazırlanırken bir yandan gramer bilginizi arttırmalı diğer yandan bol bol okuma alıştırmaları yapmalı, yeni kelimeler öğrenerek kelime bilginizi olabildiğince geliştirmelisiniz. Ayrıca çalışmalarınızın gidişatını görebilmek için denemeler çözmeli, takıldığınız, hata yaptığınız soruları inceleyerek yanlış yapma ihtimalinizi azaltmalısınız.


YDS ’ye eksiksiz hazırlanmada tüm bunlar yeterli olacak mı?


YDS 
’ye hazırlanmaya karar verdiğiniz süreçten sınav gününe kadar birçok problemle karşılaşabilirsiniz. Ezberlediğiniz kelimeleri unutabilir, okuduğunuz soruları yanlış anlayıp, yanlış şıkkı seçebilirsiniz. Ama unutmayın! Çalışmak insana ihanet etmeyen tek şeydir. Bu yüzden sınava hazırlık sürecinde sergileyeceğiniz çalışmaların düzenli ve disiplinli bir şekilde olması başarıya ulaşmanıza büyük katkı sağlayacaktır.


YDS’de başarıya giden yol: Özveri + Motivasyon


Bazen çok çalışmak her zaman olumlu sonuçlanmayabilir. Bu yüzden, çalışmalarınız hem düzenli olmalı hem de belirlenen süre zarfını planlı ve etkin bir şekilde geçirme üzerine kurulmalıdır. YDS’ ye hazırlanan bir adayın başarılı olmasında etkili olan önemli unsurlardan bir tanesi de düzenli ve disiplinli çalışmaktır. Ne olursa olsun mutlaka düzenli ve disiplinli çalışmayı bırakmayın. Ayrıca unutmayın İngilizce bir birikim işidir. Kimse kısa süre içerisinde bir dil öğrenemez. Sabırlı olun ve düzenli çalışmayı ertelemeyin.


YDS’ye ilk kez gireceğim nasıl hazırlanmalıyım?


Eğer ilk kez bu düzeyde bir yabancı dil sınavına hazırlanacaksanız ve İngilizce bilginiz yetersizse sizlere başlangıç için YDS Hazırlık ve Temel Akademik Çeviri gruplarını öneriyoruz. Peki bu gruplar nedir, neler öğreneceğim? (İlgili linklere grup isimlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.)


YDS Hazırlık Grubu:
Bu grupta temel gramer bilgisinden başlayarak, detaylı YDS soru tipi analizleri, YDS sorularının çözüm yolları gibi YDS’ye eksiksiz hazırlanmanızı sağlayacak tüm çalışmalar gerçekleştirilmektedir. Ayrıca, bu grupta detaylı paragraf çözümleri, okuma, çeviri, kelime ve collocation çalışmaları da yapılmaktadır.


Temel Akademik Çeviri Grubu:
Hem YDS hem de YÖKDİL okuduğunu anlamaya dayalı sınavlardır ve bu yönde çalışmalar gerçekleştirerek bu sınavlardan iyi puanlar almak hayal değildir. Temel Akademik Çeviri grubu adaylara sıfırdan akademik düzeyde çeviri öğretmek amacıyla oluşturulmuştur. Bu gruba katılanlar cümle düzeyinden başlayarak çeviri yapmanın inceliklerini öğrenirken aynı zamanda kelime ve collocation bilgilerini geliştirmektedirler. Bu grubun adaylara en büyük avantajı YÖKDİL ve YDS ’de okuma anlama sorularında daha başarılı olmayı sağlamasıdır. Ayrıca Temel Akademik Çeviri Grubu adayların sınavda hızlanarak zamanı daha etkili kullanmalarını sağlar.


Daha önce YDS ’ye girdim, puanımı nasıl yükseltirim?


YDS 
’ye daha önce girmiş ve belirli bir puan almış adaylar puanlarını yükseltmek isteyebilmektedir. Bu noktada adaylar belirli seviyede bir İngilizce bilgisine sahiptir ve çalışma yöntemleri de buna göre değişmektedir. Eğer YDS ’de puanınızı yükseltmek istiyorsanız ve 50 puandan yüksek bir puan almışsanız Soru Çözüm grubumuza ve İleri Çeviri grubumuza katılabilirsiniz. (İlgili linklere grup isimlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.)


Peki Soru ve Deneme grubu ve İleri Akademik Çeviri grubu adaylara neler katmaktadır?


Soru ve Deneme Grubu
 
 Bu grupta yoğun soru çözümü ve paragraf çalışmaları ve ilerleyen aşamada her ders günü bir deneme sınavı içerisindeki sorular detaylı açıklamalarla çözülecektir. 

 

İleri Akademik Çeviri Grubu: Bu grup çeviri ve okuma konusunda bir temele sahip olan ve bu becerisini geliştirmek isteyenlere yönelik bir gruptur. İleri Çeviri grubunda, ileri düzey metinler, ileri düzey kelimeler ve collocationlar üzerinde yoğun çalışmalar yapılacaktır. İleri Çeviri Grubu YDS ve YÖKDİL’de okuma-anlama sorularında kendisini geliştirmek isteyenler için özellikle faydalı bir gruptur. Bunun yanı sıra hem Temel Çeviri hem de İleri Çeviri grupları kendisini çeviri konusunda geliştirmek ve herhangi bir sınava hazırlanmayan kişiler için de uygundur.

 

12/06/2018 0 185092
Benzer Yazılar
Yorumlar
Henüz Yorum Yapılmamış.
Bu gönderiye ilk yorum yapan siz olun.
Talebiniz başarıyla gönderildi!
Biz Sizi Arayalım?

Dersler, uygulamalar ve platform hakkındaki sorularınızın cevaplarını anında alın!