Yükleniyor...

DUS'ta Hangi Sorular Çıkmaktadır?

Toplam 120 sorunun bulunduğu DUS sınavında, 40 Temel Bilimler ve 80 Klinik Bilimleri sorusu bulunmaktadır. Adaylar her 2 testin de sorularını çözmek zorundadır. Daha önce “DUS Nedir?” adlı yazımızda sınavda sorumlu olunan ders başlıklarını paylaşmıştık. Şimdi ise konulara göre soru dağılımlarını inceleyelim.

 

DUS Temel Bilimler Konu ve Soru Dağılımı

*Anatomi - 6 soru

*Histoloji ve Embriyoloji - 4 soru

*Fizyoloji - 6 soru

*Tıbbi Biyokimya - 6 soru

*Tıbbi Mikrobiyoloji - 6 soru

*Tıbbi Patoloji - 4 soru

*Tıbbi Farmakoloji - 4 soru

*Tıbbi Biyoloji ve Genetik - 4 soru

 

DUS Klinik Bilimler Konu ve Soru Dağılımı

*Protetik Diş Tedavisi - 10 soru

*Restoratif Diş Tedavisi - 10 soru

*Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi - 10 soru

*Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi - 10 soru

*Periodontoloji - 10 soru

*Endodonti - 10 soru

*Ortodonti - 10 Soru

*Çocuk Diş Hekimliği - 10 soru

 

      DUS’a Nasıl Hazırlanmalıyım?

 

DUS sınavına girmeye karar vermiş bir kişi eğer üniversitenin ilk yıllarında ise Temel Bilimler derslerinin yapıldığı senelerde sınava yönelik ayrıca notlar alarak temelden çalışmalara başlayabilir. Asıl çalışmalara 3. ve 4. senelerde başlanacağı için ilk senelerden bu çalışmayı yapmak adayın işini kolaylaştıracaktır.

 

Lisans eğitiminin 3. senesinden itibaren branş dersleriyle birlikte Klinik Bilimlerine yönelik dersler alınmaya başlar. Hem dersler hem de sınava aynı anda çalışmak adayları yoracaktır fakat planlı bir şekilde çalışma sağlanırsa zorlanmadan DUS’a hazırlanabilirler. Branş derslerinde de not alınması gereken önemli noktalar not alınmalıdır. Hem Temel Bilimler hem de Klinik Bilimler başlıklarında sınava yönelik tutulan notlarla birlikte daha önceki sınavlarda sorulan sorular ve DUS’a yönelik özellikle hazırlanmış test kitapları ile soru çözümleri yapılmalıdır.  Konu tekrarları ve soru pratikleri ile sınava kadar olan çalışmalar devam ettirilebilir. Tabi bir de yabancı dil sınavı var.

 

DUS adayları uzmanlık eğitimi almak istedikleri ana bilim dallarına yerleşirken DUS haricinde istenilen yabancı dil sınavına da hazırlanmalıdırlar. YDS, YÖKDİL ve TIPDİL sınavlarından birisine girerek 50 puan almış olmaları yeterlidir. DUS adayları genel olarak YÖKDİL Sağlık Bilimleri ve TIPDİL sınavlarını tercih etmektedir. Dil sınavlarına hazırlık sürecinde ek yardım almak adaylar için faydalı olacaktır. Özellikle 2 sınavda aynı anda hazırlanılıyorsa bu anlamda profesyonel bir yardım almak gerekebilir.

 

DUS ve yabancı dil sınavlarına hazırlanan bütün adaylara başarılar dileriz.

Benzer Yazılar
Platformumuzu incelediniz mi?

Sizi sınavlara eksiksiz hazırlamak için , derslerimizin yanında kelime çalışmanıza, okuma yapmanıza , test ve deneme çözmenize ,tüm kitaplarınızı her yerden erişmenize olanak sağlayan eşsiz bir platform sunuyoruz.

ÜCRETSİZ DENE
Remzi Hoca Platformları
Talebiniz başarıyla gönderildi!
Biz Sizi Arayalım?

Dersler, uygulamalar ve platform hakkındaki sorularınızın cevaplarını anında alın!