İngilizce gramer konuları, ders notları ve YDS, YÖKDİL, YKSDİL, TOEFL, IELTS, TUS, DUS gibi sınavlarda hayat kurtaracak ipuçlarını takip edebilirsiniz.
İlgi cümlecikleri (Relative Clauses), ana cümlede (main clause) bahsedilen kişi yada nesne hakkında gerekli veya ekstra bilgi vermek için kullanılırlar. İlgi cümlecikleri betimledikleri cümlenin öznes...
İngilizcede hareket bildiren eylemlerin (action verbs) yer aldığı cümlelerde dolaysız nesne (direct object) kullanılır. Dolaysız nesne, cümlede “Kim?” veya “Ne?” sorularına yanıt veren öğedir. Dolaysı...
İngilizcede kurallı cümleler özne, yüklem ve nesne (SVO) sırasını izlemektedir. Devrik cümleler de ise fiil veya yardımcı fiil ile özne birbiriyle yer değiştirmektedir (VSO).
İngilizcede Yan Cümle Bağlaçları, yan cümleyi (subordinate clause) ana cümleye (main clause) bağlamak için kullanılır.
İngilizcede Düzenleme Bağlaçları cümle içerisinde aynı dilbilgisel özelliği taşıyan birden fazla kelimeyi veya kelime gruplarını birbirlerine bağlamak için kullanılmaktadır.
İnfinitive/Eylemlik fiilden türeyen ancak cümlede özne, fiilin nesnesi gibi kullanım alanlarına sahip bir yapıdır.
Imperative Sentence / Buyruk Tümcesi insanlara bir şeyi yapmalarını söylemek, onlara emretmek, öneride bulunmak ve iyilikler dilemek amacıyla kullanılır.
Future Perfect Continuous Tense / Gelecekte -miş’li Bitmiş Zaman gelecekte belli zamandan önce bitmiş olan bir işin “devamlılığını” ifade etmektedir.
Future Perfect Tense / Gelecekte Bitmiş Zaman gelecekte bir işin, belli zamanda önce bitmiş olacağını ifade etmek, sıklıkla olmasa da ihtimal ve olasılıklardan bahsetmek için bu zaman kullanılır.
Future Continuous Tense/ Sürekli Gelecek, gelecekte belli bir zamanda devam eden bir olaydan ve belirsiz bir zamanda meydana gelecek işten bahsetme gibi durumlarda kullanılmaktadır.
Future Tenses (Gelecek Zaman) İngilizcede gelecek zamanı ifade ederken “will/shall” ve “-be going to” yapıları kullanılmaktadır.
Geçişsiz eylemlerin yer aldığı cümlelerde “Ne?” sorusunun yanıtı yoktur; yani bu cümlelerde nesne bulunmamaktadır.
Bare infinitive/Yalın eylemlik, iç tümcecikte “to” yapısının kullanılmaması durumudur.
Ellipsis/Eksiltme, cümle içerisinde bir kez daha kullanılacak olan öğe(lerin)nin tekrarından kaçınmak için kullanılır.
Modal Auxiliaries / Kip Belirteçleri cümle içerisinde konuşmacının kişisel düşüncesini yansıtmak amaçlı kullanılan yapılardır. Burada önemli olan gerçekleşen eylem değil, konuşmacının o eylem üzerine...
“Ought to Have V3” kip belirteci, “Should Have V3” kip belirteci ile aynı anlama sahiptir.
Would Have V3 Usage / “Would Have V3” kip belirteci, geçmişte olmamış ancak “if clause” yan tümceciğinde verilen şart yerine getirilmiş olsaydı olabilecek eylemlerden bahsetmek için kullanılır.
Should Have V3 Usage / “Should Have V3” kip belirteci, konuşmacının geçmişte yapılması gereken ancak yapılmayan bir işi ifade etmede kullandığı bir yapıdır.
Might Have V3 Usage / “Might Have V3” kip belirteci, geçmişte gerçekleşmemiş bir ihtimali ifade eder.
Could Have V3 Usage / “Could Have V3” kip belirteci, geçmişte gerçekleşmesi mümkün olup da gerçekleşmemiş olan işleri ifade eder.
Must Have V3 Usage / “Must Have V3” kip belirteci, konuşmacının, geçmiş zamanda gerçekleşmiş bazı olaylardan yola çıkarak tahmin yürütmesi için kullanılan bir yapıdır.
May Have V3 Usage / “May Have V3” kip belirteci, geçmişe yönelik olasılıklardan bahsetmek için kullanılan yapılardan biridir.
Dersler, uygulamalar ve platform hakkındaki sorularınızın cevaplarını anında alın!
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Quaerat, quos.